NdP – Atrapats a la teranyina estatutària

“Al Masnou Decidim”, la plataforma creada al Masnou per impulsar la consulta sobre la independència el proper 13 de desembre, va a reunir el dissabte passat, a Can Malet, a en Serni Ribó, membre d’Ara Ítaca, per parlar sobre el seguiment de la implantació de l’Estatut.

Sota el títol “Atrapats a la teranyina estatutària”, el representant d’Ara Ítaca, Serni Ribó, va comentar el seguiment de la implantació de l’Estatut a través de l’Observatori del col·lapse de la via estatutària. Aquest observatori avalua les 4 etapes de l’Estatut: l’objectiu inicial, l’Estatut pactat a Catalunya, el que es va pactar amb l’Estat espanyol i la implantació actual; i observa la seva retallada des dels inicis.

Ribó va comentar els diferents punts pels que ells creuen que són els causants del col·lapse. En primer lloc, va a parlar sobre el sistema de finançament (Catalunya és una de les comunitats amb més dèficit fiscal), després va incidir en el blindatge de competències (les beques s’atorguen des de Madrid, s’implanta la tercera hora de castellà, etc.). Un altre punt que va a destacar va a ser el de les infrastructures (es gestionen des del Govern espanyol) i, per últim, va parlar sobre “la bilateralitat” (les decisions es prenen des de Madrid i la Generalitat només s’encarrega de les gestions).

El representat d’Ara Ítaca va insistir en què s’ha de demanar responsabilitats i implicació per part dels nostres polítics. Ribó deia: “la tàctica negociadora dels polítics no és bona, ja que tots els temes de l’estatut s’han retallat. Els polítics haurien d’haver negociat temes en concret, cedir en un aspecte, però insistir en d’altres, la tàctica negociadora consisteix en un guanyar-guanyar”.

Finalment, Ribó plantejava defensar l’estatut actual donat que la teranyina estatutària ens mostra la petita part que s’ha implantat de les necessitats que es van acordar fa 4 anys a l’estatut.

NdP – Atrapats a la teranyina estatutària document pdf

_____________________________________________________________

Enllaços relacionats:
· Ara Ítaca!
· Atrapats a la teranyina estatutària (ppt)

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: